Top 5 onderhoudstips voor de jacuzzi

1. Gebruik een opblaasbare isolatie deksel

Een gemakkelijke manier om uw opblaasbare jacuzzi en het water schoon te houden, is door een isolerende deksel voor de opblaasbare jacuzzi te gebruiken. Zorg ervoor dat u het vuil wegveegt als onderdeel van uw onderhoudsroutine, en u kunt een tuinslang gebruiken om de onderkant van de hoes af te spuiten. Als u chemicaliën op de hoes gebruikt, zorg er dan voor dat u deze nergens anders gebruikt, omdat deze het water van de jacuzzi kunnen aantasten. Het kost slechts een paar minuten van uw week om deze taak bij te houden.

2. Desinfecteer uw opblaasbare jacuzzi.

De meeste mensen raden aan om chloor of broom te gebruiken om uw bubbelbad of spa te desinfecteren. Hoewel chloor het populairst is, doden ze allebei bacteriën en andere schadelijke stoffen in het water. Sommige mensen kunnen milde vormen van huidirritatie ervaren met chloor of broom, en er zijn andere alternatieven op de markt. U kunt met uw spa-specialist spreken voor meer informatie over het vinden van de juiste ontsmettingsmiddelen voor u en uw behoeften.

3. Reinig en vervang filters.

Als uw filter verstopt, vuil of verstopt is, kan er geen water doorheen stromen en kunnen verontreinigingen niet uit uw spa worden verwijderd. Blokkades kunnen er zelfs voor zorgen dat uw filter uw pomp belast. Zoek bovendien naar filters van hogere kwaliteit: deze presteren beter en gaan langer mee. Spoel uw filterpatronen elke twee weken of zo vaak als nodig is om deeltjes te verwijderen. De levensduur van uw filter is afhankelijk van het type en de kwaliteit, variërend van 6 maanden tot zelfs een paar jaar.

4. Tap het water af, maak het schoon en vul het opnieuw.

Normaal gesproken wilt u uw spa elke 3-4 maanden leegmaken en opnieuw vullen. Als u uw bubbelbad vaker dan de meeste gebruikt of als de waterchemie niet goed in balans is, moet u dit wellicht vaker doen. Zodra je het water volledig hebt weggepompt, wil je het goed schrobben en desinfecteren. De spa kan worden gevuld met dode huidcellen, vuil en andere verontreinigingen die moeten worden verwijderd. Als u klaar bent, vult u uw hete spa opnieuw met water.

5. Gebruik uw opblaasbare jacuzzi!

In het begin voelt uw jacuzzi aan luxe. U gebruikt het constant en geniet van de ontspanning. Je hebt waarschijnlijk ook feesten en nodigt mensen uit om met je te ontspannen. Dan, naarmate de tijd verstrijkt, zult u merken dat u het steeds minder gebruikt. Het is echter belangrijk om uw jacuzzi consequent te gebruiken! Het gebruik van een opblaasbare jacuzzi heeft niet alleen veel gezondheidsvoordelen , maar het is ook gemakkelijker om erachter te komen of er onderhoud aan uw jacuzzi nodig is, zoals lage straaldruk, mogelijke scheuren en ervoor zorgen dat het water nog steeds veilig is.

Geschreven door Opblaasbaar Jacuzzi | Redactie Filters Jacuzzi Opblaasbare Jacuzzi Waterbehandeling 0 Commentaren