Spa verlichting – ontspanning en genezing door kleuren

Als we ons lichamelijk niet goed voelen, grijpen we vaak sneller dan eigenlijk nodig is naar medicijnen zoals aspirines. Een alternatief hiervoor kan kleurenlichttherapie zijn. Met deze wetenschappelijk erkende methode hebben kleurimpulsen een direct effect op de psyche, wat positieve effecten heeft op lichaam, geest en ziel. Met deze natuurlijke methode kunnen ziekten niet alleen worden voorkomen, maar ook worden behandeld.

In de geneeskunde krijgt kleurlichttherapie een hoge prioriteit, omdat het wordt gebruikt om huidziekten, pijn en seizoensgebonden depressie te behandelen. Om het lichaam te ondersteunen bij regeneratie, gebruikten de oude Egyptenaren zonlicht als remedie. Arabische en Romeinse artsen hebben deze methode verder ontwikkeld door lichttherapie toe te passen in hun baden en sauna’s, dus het is niet verwonderlijk dat het vandaag de dag nog steeds met succes wordt toegepast in bubbelbaden met verlichting .

De huid dient als orgaan voor de opname van licht. Het zet een kettingreactie in gang waarbij lichtstralen eerst door het menselijk organisme worden omgezet in elektrochemische energie. Kleurvibraties verspreiden zich vervolgens over de cellen in het zenuwstelsel. Op deze manier wordt de stofwisseling met volledig natuurlijke middelen bevorderd en wordt het immuunsysteem versterkt.

Therapeutische werking van de kleuren in de jacuzzi

Behandeling met kleurenlichttherapie in een jacuzzi is bedoeld om het zogenaamde biofotonen krachtveld te herstellen. Het is verbonden met de cellen en kan uit balans raken tijdens fysieke uitputting zoals depressie of stress. Een bestralingstijd van 15 tot 20 minuten is voldoende om de kleurtrillingen door de huid op te vangen en bij de juiste kleurkeuze het krachtveld te herstellen.

Chromotherapie van de individuele kleuren

Geel: deze kleur wordt vooral aanbevolen bij nervositeit of neerslachtigheid of bij slecht weer. Zijn levendige en opgewekte uitstraling is te danken aan het feit dat het zowel voor een langere periode stimuleert als gevoelens van geluk kan oproepen, die je eigen welzijn verbeteren. Bovendien wordt het vaak gebruikt in een wellness-toepassing na het sporten om verlamming en spanning in de spieren te verlichten.

Rood: deze kleur versterkt zowel de gezondheid als de energie van het lichaam. Vanwege zijn verwarmende en stimulerende effect wordt het vaak geassocieerd met het element vuur in het Verre Oosten. Jicht, acne en zwakte kunnen ook worden behandeld met rood licht, evenals lage bloeddruk, bloedsomloop en spijsverteringsstoornissen.

Blauw : Niet alleen qua kleur zijn rood en blauw bijna tegenover elkaar. Ook bij kleurenlichttherapie vallen beide teniet in hun werking. Door zijn rustige en heldere uitstraling heeft de kleur van het water een rustgevende en slaapverwekkende werking. Eenvoudige slapeloosheid kan worden behandeld, evenals brandwonden, ontstekingen of over stimulatie.

Groen: bij deze kleur is een fysiek evenwicht te verwachten. Het staat symbolisch voor natuur en leven. Rustgevend en zonder grote indrukken achter te laten, laat de kleur van hoop het lichaam aan zijn lot over om innerlijk evenwicht te vinden. Met deze kleur kunnen de bronchiën en longen bijzonder goed gestimuleerd worden, waarbij natuurlijk ook stress, het burn-out syndroom of slaapstoornissen met groen licht te behandelen zijn.

Paars: De kleur van de geest is ideaal voor gebruik bij spirituele toepassingen zoals meditatie. Maar niet alleen de zoektocht naar nieuwe inspiratie kan worden ondersteund. Het immuunsysteem wordt ook versterkt door violet licht wanneer stress en migraine het dagelijks leven bepalen. De kleur kan ook de vochtbalans van het lichaam verbeteren en lymfevorming tegengaan, en zo het lichaam helpen schadelijke plagen te bestrijden.

Turkoois: bij chromotherapie is de kleur vooral populair bij allergische patiënten omdat er een ontstekingsremmend effect wordt genoemd. Turkoois gekleurd licht vermindert de vorming van de histamine, waardoor allergische symptomen in het lichaam worden verminderd. Zo kan hooikoorts worden bestreden. Maar het koele en verfrissende turkoois bevordert naast allergieën ook de perceptie en expressiviteit.

Wit: deze kleur staat symbool voor zuivering en helderheid, omdat hij elementen van groen en geel bevat. Door alle tinten van het kleurenspectrum te combineren, draagt ​​het in het algemeen bij aan de genezing en het welzijn van de patiënt en kan het ook worden gecombineerd met andere kleuren die helpen om lichaam en geest in harmonie te brengen.

Kleurlichttherapie in een jacuzzi

Onze test geeft u belangrijke en nuttige informatie over kleurenlichttherapie in uw eigen wellnessruimte thuis. Naast kleurlichttherapie zorgen onze verschillende modellen bubbelbaden met verstelbare massagestralen, uitstekende warmteopslag en moderne technologie voor lichamelijk en geestelijk welzijn volgens uw individuele voorkeuren.

 

Geschreven door Opblaasbaar Jacuzzi | Redactie LED verlichting Jacuzzi 0 Commentaren