Altijd de juiste pH-waarde

Is er iets mis met uw zwemwater, de chloortabletten werken niet en weet u niet zo goed wat er aan de hand is met uw waterkwaliteit? Om de bacteriën uit het zwemwater te krijgen wordt gebruik gemaakt van chloortabletten. Chloor desinfecteert het zwemwater en doodt bacteriën. Controleer ook altijd de pH-waarde van het zwemwater. Controleer altijd eerst de waardes van het water met een teststrip is de pH te hoog of te laag van uw water, een goede pH waarde is nodig bij het desinfecteren van het zwemwater. De pH-waarde geeft de zuurgraad van het zwemwater aan. Helaas functioneren de chloortabletten niet goed als de zuurgraad (pH waarde) niet goed is. De zuurgraad wordt gemeten met een teststrip van 1 tot 14, waarbij 7 een prima meting is. Om de chloortabletten optimaal te laten werken is een pH waarde tussen de 7,2 en 7,9 nodig. Test daarom altijd eerst de pH waarde met een teststrip.

pH plus & pH minus

pH waarde jacuzzi

Regelmatige reiniging en controle van de waterkwaliteit is essentieel om ervoor te zorgen dat uw jacuzzi een blijvend plezier blijft. De controle van de pH-waarde is van bijzonder belang. Alleen als dit klopt, kan zonder aarzelen van het bad in het koele water worden genoten.

De pH in de jacuzzi - daarom is het zo belangrijk

De pH van het water is een belangrijke indicator voor de kwaliteit van het water. Het laat zien hoe zuur of basisch het water is. De ideale waarde ligt tussen 7,2 en 7,6. Een te hoge of te lage pH waarde heeft niet alleen een negatief effect op de waterkwaliteit, maar ook op het functioneren van de jacuzzi. Als de pH-waarde lager is dan 7,2, betekent dit dat het water te zuur is. Dit betekent dat belangrijke delen van de jacuzzi worden blootgesteld aan een verhoogd risico op corrosie. Hierdoor kunnen zowel de jacuzzipomp als andere metalen onderdelen en accessoires in de jacuzzi beschadigd raken. Het functioneren van de jacuzzi wordt daardoor op de lange termijn ernstig aangetast.

 

Gebruik teststrips om de pH-waarde te controleren

Een te hoge pH-waarde boven de 7,6 kan een zeer nadelig effect hebben op het zwemplezier in uw jacuzzi. Als de basiswaarde het ideale niveau overschrijdt, wordt het water alkalisch genoemd. Door regelmatig het water in de jacuzzi te controleren met bijvoorbeeld de Intex teststrips, kunt u de problemen gemakkelijk identificeren en direct maatregelen nemen.

Mogelijke gevolgen van hyperaciditeit zijn

  • verminderde uitvlokking,
  • Irritatie van de huid en ogen,
  • een vermindering van het desinfecterende effect van chloor,
  • Kalkaanslag of onaangename geuren.

Controleer de pH waarde met teststrips

De regelmatige controle van de pH-waarde is zeer belangrijk bij goed wateronderhoud. Met behulp van teststrips die eenvoudig in het water worden gehouden, kan de pH-waarde snel en voordelig worden bepaald. Als alternatief zijn er ook elektronische meetapparatuur verkrijgbaar waarmee zowel de zuurgraad als het chloorgehalte kan worden bepaald.

Indien tijdens een controle afwijkingen van de pH-waarde wordt geconstateerd, is ingrijpen hierbij van belang. Om de pH-waarde te verlagen vind u op onze jacuzzi winkel praktische PH Min tabletten, waarmee de waterkwaliteit verbeterd kan worden. Als de pH-waarde te laag is, wordt ons PH Plus-poeder gebruikt.