door Opblaasbaar Jacuzzi | Redactie

Top 5 onderhoudstips voor de jacuzzi

1. Gebruik een opblaasbare isolatie deksel

Een gemakkelijke manier om uw opblaasbare jacuzzi en het water schoon te houden, is door een isolerende deksel voor de opblaasbare jacuzzi te gebruiken. Zorg ervoor dat u het vuil wegveegt als onderdeel van uw onderhoudsroutine, en u kunt een tuinslang gebruiken om de onderkant van de hoes af te spuiten. Als u chemicaliën op de hoes gebruikt, zorg er dan voor dat u deze nergens anders gebruikt, omdat deze het water van de jacuzzi kunnen aantasten. Het kost slechts een paar minuten van uw week om deze taak bij te houden.

2. Desinfecteer uw opblaasbare jacuzzi.

De meeste mensen raden aan om chloor of broom te gebruiken om uw bubbelbad of spa te desinfecteren. Hoewel chloor het populairst is, doden ze allebei bacteriën en andere schadelijke stoffen in het water. Sommige mensen kunnen milde vormen van huidirritatie ervaren met chloor of broom, en er zijn andere alternatieven op de markt. U kunt met uw spa-specialist spreken voor meer informatie over het vinden van de juiste ontsmettingsmiddelen voor u en uw behoeften.

3. Reinig en vervang filters.

Als uw filter verstopt, vuil of verstopt is, kan er geen water doorheen stromen en kunnen verontreinigingen niet uit uw spa worden verwijderd. Blokkades kunnen er zelfs voor zorgen dat uw filter uw pomp belast. Zoek bovendien naar filters van hogere kwaliteit: deze presteren beter en gaan langer mee. Spoel uw filterpatronen elke twee weken of zo vaak als nodig is om deeltjes te verwijderen. De levensduur van uw filter is afhankelijk van het type en de kwaliteit, variërend van 6 maanden tot zelfs een paar jaar.

4. Tap het water af, maak het schoon en vul het opnieuw.

Normaal gesproken wilt u uw spa elke 3-4 maanden leegmaken en opnieuw vullen. Als u uw bubbelbad vaker dan de meeste gebruikt of als de waterchemie niet goed in balans is, moet u dit wellicht vaker doen. Zodra je het water volledig hebt weggepompt, wil je het goed schrobben en desinfecteren. De spa kan worden gevuld met dode huidcellen, vuil en andere verontreinigingen die moeten worden verwijderd. Als u klaar bent, vult u uw hete spa opnieuw met water.

5. Gebruik uw opblaasbare jacuzzi!

In het begin voelt uw jacuzzi aan luxe. U gebruikt het constant en geniet van de ontspanning. Je hebt waarschijnlijk ook feesten en nodigt mensen uit om met je te ontspannen. Dan, naarmate de tijd verstrijkt, zult u merken dat u het steeds minder gebruikt. Het is echter belangrijk om uw jacuzzi consequent te gebruiken! Het gebruik van een opblaasbare jacuzzi heeft niet alleen veel gezondheidsvoordelen , maar het is ook gemakkelijker om erachter te komen of er onderhoud aan uw jacuzzi nodig is, zoals lage straaldruk, mogelijke scheuren en ervoor zorgen dat het water nog steeds veilig is.

door Opblaasbaar Jacuzzi | Redactie

Heerlijk ontspannen in een buiten bubbelbad

Zorg voor uw eigen wellness met een spa bubbelbad en ervaar het fantastische gevoel van het warme wervelende water gewoon in uw eigen tuin. Stijlvolle bubble spa opbouwbaden, duurzame inbouwbaden en fijne kinderbaden, alles bij Opblaasbaar Jacuzzi is direct leverbaar en zonder bouwvergunning direct te plaatsen.

Lekker warm in de bubble spa

Gezellig tafelen bij de barbecue doen we al langer, maar wat denkt u ervan om ook eens gezellig in een bubble bad te ontspannen of te borrelen? Speciaal in de winter wanneer de buitentemperatuur laag is, is het baden in een tot 38 graden verwarmd whirlpool bubbelbad een aparte belevenis. Het bubbelbad voor buiten is bedoeld om er met meerdere personen in plaats te nemen en is daardoor behoorlijk ruimer dan een gemiddeld badkamerbad.

Genieten in een buiten bubbelbad

Met het installeren van een bubbelbad van Opblaasbaar Jacuzzi creëert u uw eigen centrum voor hydrotherapie. De weldadige bubbels en krachtige massagestralen van bubbelbaden hebben een ontspannende werking op uw spieren en bevorderen de bloedsomloop. Het gevoel van gewichtsloosheid dat u in een whirlpool bubbelbad ervaart, draagt ertoe bij dat alle zorgen van u afglijden. Onthaal uw gasten eens op iets anders en neem ze mee naar uw bubbelbad buiten. Een bubbelbad voor in de tuin zorgt voor dat tikkeltje extra.

Bubblebad, hoge kwaliteit en weinig onderhoud

De bubble spa baden van Opblaasbaar Jacuzzi zijn duurzaam en kwalitatief van een hoog niveau. De keuze uit de diverse modellen die Tuintime u biedt dragen ertoe bij dat ook u een bubbelbad vindt dat bij de stijl van uw tuin past.

Een spa bubbelbad voor buiten vereist zo goed als geen onderhoud. De kwaliteit van het water is eenvoudig met een bubbelbaden water controlekit te controleren. Door de toevoeging van mineralen en chloor gaat het spa bubbelbad water echter makkelijk twee tot drie maanden mee. En een bijkomend voordeel is dan je bubbelbaden voor buiten ook als bubbelbaden voor binnen kan gebruiken. Jij en jouw kinderen zullen zalig genieten in jouw ‘broebelbad’ of ‘brubbelbad’!

door Opblaasbaar Jacuzzi | Redactie

Spa verlichting – ontspanning en genezing door kleuren

Als we ons lichamelijk niet goed voelen, grijpen we vaak sneller dan eigenlijk nodig is naar medicijnen zoals aspirines. Een alternatief hiervoor kan kleurenlichttherapie zijn. Met deze wetenschappelijk erkende methode hebben kleurimpulsen een direct effect op de psyche, wat positieve effecten heeft op lichaam, geest en ziel. Met deze natuurlijke methode kunnen ziekten niet alleen worden voorkomen, maar ook worden behandeld.

In de geneeskunde krijgt kleurlichttherapie een hoge prioriteit, omdat het wordt gebruikt om huidziekten, pijn en seizoensgebonden depressie te behandelen. Om het lichaam te ondersteunen bij regeneratie, gebruikten de oude Egyptenaren zonlicht als remedie. Arabische en Romeinse artsen hebben deze methode verder ontwikkeld door lichttherapie toe te passen in hun baden en sauna’s, dus het is niet verwonderlijk dat het vandaag de dag nog steeds met succes wordt toegepast in bubbelbaden met verlichting .

De huid dient als orgaan voor de opname van licht. Het zet een kettingreactie in gang waarbij lichtstralen eerst door het menselijk organisme worden omgezet in elektrochemische energie. Kleurvibraties verspreiden zich vervolgens over de cellen in het zenuwstelsel. Op deze manier wordt de stofwisseling met volledig natuurlijke middelen bevorderd en wordt het immuunsysteem versterkt.

Therapeutische werking van de kleuren in de jacuzzi

Behandeling met kleurenlichttherapie in een jacuzzi is bedoeld om het zogenaamde biofotonen krachtveld te herstellen. Het is verbonden met de cellen en kan uit balans raken tijdens fysieke uitputting zoals depressie of stress. Een bestralingstijd van 15 tot 20 minuten is voldoende om de kleurtrillingen door de huid op te vangen en bij de juiste kleurkeuze het krachtveld te herstellen.

Chromotherapie van de individuele kleuren

Geel: deze kleur wordt vooral aanbevolen bij nervositeit of neerslachtigheid of bij slecht weer. Zijn levendige en opgewekte uitstraling is te danken aan het feit dat het zowel voor een langere periode stimuleert als gevoelens van geluk kan oproepen, die je eigen welzijn verbeteren. Bovendien wordt het vaak gebruikt in een wellness-toepassing na het sporten om verlamming en spanning in de spieren te verlichten.

Rood: deze kleur versterkt zowel de gezondheid als de energie van het lichaam. Vanwege zijn verwarmende en stimulerende effect wordt het vaak geassocieerd met het element vuur in het Verre Oosten. Jicht, acne en zwakte kunnen ook worden behandeld met rood licht, evenals lage bloeddruk, bloedsomloop en spijsverteringsstoornissen.

Blauw : Niet alleen qua kleur zijn rood en blauw bijna tegenover elkaar. Ook bij kleurenlichttherapie vallen beide teniet in hun werking. Door zijn rustige en heldere uitstraling heeft de kleur van het water een rustgevende en slaapverwekkende werking. Eenvoudige slapeloosheid kan worden behandeld, evenals brandwonden, ontstekingen of over stimulatie.

Groen: bij deze kleur is een fysiek evenwicht te verwachten. Het staat symbolisch voor natuur en leven. Rustgevend en zonder grote indrukken achter te laten, laat de kleur van hoop het lichaam aan zijn lot over om innerlijk evenwicht te vinden. Met deze kleur kunnen de bronchiën en longen bijzonder goed gestimuleerd worden, waarbij natuurlijk ook stress, het burn-out syndroom of slaapstoornissen met groen licht te behandelen zijn.

Paars: De kleur van de geest is ideaal voor gebruik bij spirituele toepassingen zoals meditatie. Maar niet alleen de zoektocht naar nieuwe inspiratie kan worden ondersteund. Het immuunsysteem wordt ook versterkt door violet licht wanneer stress en migraine het dagelijks leven bepalen. De kleur kan ook de vochtbalans van het lichaam verbeteren en lymfevorming tegengaan, en zo het lichaam helpen schadelijke plagen te bestrijden.

Turkoois: bij chromotherapie is de kleur vooral populair bij allergische patiënten omdat er een ontstekingsremmend effect wordt genoemd. Turkoois gekleurd licht vermindert de vorming van de histamine, waardoor allergische symptomen in het lichaam worden verminderd. Zo kan hooikoorts worden bestreden. Maar het koele en verfrissende turkoois bevordert naast allergieën ook de perceptie en expressiviteit.

Wit: deze kleur staat symbool voor zuivering en helderheid, omdat hij elementen van groen en geel bevat. Door alle tinten van het kleurenspectrum te combineren, draagt ​​het in het algemeen bij aan de genezing en het welzijn van de patiënt en kan het ook worden gecombineerd met andere kleuren die helpen om lichaam en geest in harmonie te brengen.

Kleurlichttherapie in een jacuzzi

Onze test geeft u belangrijke en nuttige informatie over kleurenlichttherapie in uw eigen wellnessruimte thuis. Naast kleurlichttherapie zorgen onze verschillende modellen bubbelbaden met verstelbare massagestralen, uitstekende warmteopslag en moderne technologie voor lichamelijk en geestelijk welzijn volgens uw individuele voorkeuren.

 

door Redactie | Opblaasbare Jacuzzi

Opblaasbare jacuzzi’s populair in coronatijd

Het coronavirus heeft ertoe geleid dat veel mensen het deze zomer in eigen land zoeken. Misschien zelfs wel in eigen achtertuin; de opblaasbare jacuzzi’s vliegen namelijk de winkel uit. De baden zijn een goedkoop alternatief voor de ‘echte’ jacuzzi, maar het waterverbruik is niet mals. Het is ideaal op zomerse lockdowndagen: badderen in je eigen achtertuin. Op veel websites zijn de bubbelbaden al uitverkocht.

Betaalbaar

Met een prijs van 400 à 500 euro zijn de meeste opblaasbare baden een stuk goedkoper dan een echte variant. Maar vergeet niet dat een jacuzzi ook na aanschaf kosten met zich meebrengt. In een gemiddeld bad gaat namelijk ruim 700 liter water. Ter vergelijking: gemiddeld verbruikt een persoon zo’n 120 liter water per dag, blijkt uit cijfers van Waternet. De inhoud van een jacuzzi staat dus bijna gelijk aan het dagelijkse verbruik van zes personen.

 

 

door Redactie | Opblaasbare Jacuzzi

Hoe lang gaan spa filters mee?

Een belangrijk onderdeel als het om de waterbehandeling van uw opblaasbare jacuzzi gaat zijn de filters. Afhankelijk van merk en uitvoering heeft een opblaasbare jacuzzi doorgaans 1 filter. Maar ook hier zijn weer uitzonderingen op, aangezien sommige jacuzzi fabrikanten tot wel 3 of 6 filters plaatsen. En dat is van diverse factoren afhankelijk o.a. van water inhoud, aantal pompen. Voor degene die zijn opblaas jacuzzi filters regelmatig schoonmaakt zal merken dat het water in de opblaasbare jacuzzi ook helder is. Het is dan ook raadzaam om deze filters wekelijks uit de jacuzzi te halen. En deze onder een kraan goed afspoelen. Eventueel kunt u het vuil tussen de elementen van de filter met een borstel verwijderen. ook heeft u diverse accessoires hiervoor beschikbaar en AquaFinesse heeft zelfs standaard een handig hulpstuk opgenomen om deze soms lastige klus te klaren.

Lees meer “Hoe lang gaan spa filters mee?”

door Redactie | Opblaasbare Jacuzzi

Hoe werkt AquaFinesse & wat is AquaFinesse?

Aqua Finesse is een natuurlijk, milieuvriendelijk waterbehandelingssysteem. Het is geen ontsmettingsmiddel, maar het speelt wel een zeer belangrijke rol bij de bestrijding van bacteriën. Om te weten hoe AquaFinesse werkt, moet u eerst de echte oorzaak van bacteriële besmetting in lezen – biofilm!

Biofilm is een slijmerige stof die door bacteriën wordt aangemaakt voor gebruik als veilige schuil-, voeder- en broedplaats. Bacteriën komen via veel verschillende bronnen in het water, waaronder zwemmers. Bacteriën hebben een veilige plek nodig en creëren een slijm (biofilm), waardoor ze zich aan elk vochtig oppervlak kunnen hechten. In uw opblaasbare jacuzzi kan dit de wanden, filterbehuizing, jets en het leidingwerk zijn. Biofilm is ontworpen om de bacteriën binnenin de opblaasbare jacuzzi te beschermen en levert uitstekend werk. Zo erg zelfs dat het vrijwel onmogelijk is dat traditionele ontsmettingsmiddelen zoals chloor. Zelfs grote hoeveelheden ontsmettingsmiddel kunnen alleen de bacteriën in de buitenste laag van de biofilm doden, waardoor de bacteriën eronder ongedeerd blijven en zich kunnen blijven vermenigvuldigen. 99% van alle bacteriën leeft in de biofilm, waardoor slechts 1% daadwerkelijk in het water zelf leeft. Alleen deze zogenaamde “vrij zwevende” bacteriën worden verwijderd met traditionele ontsmettingsmiddelen zoals chloor of broom.

Lees meer “Hoe werkt AquaFinesse & wat is AquaFinesse?”

door Redactie | Opblaasbare Jacuzzi

De basis van een Jacuzzi: hydrotherapie

Hydrotherapie is een eeuwenoude methode om te genezen en spanning te verlichten. Het is gebaseerd op drie eenvoudige principes: warmte, opwaartse druk en de beweging van het water (hydromassage).

Warmte zorgt ervoor dat de bloedvaten wijder worden, waardoor het bloed sneller door het lichaam circuleert. Hierdoor kunnen enzymen en endorfinen (de natuurlijke pijnstillers van het lichaam) sneller en doeltreffender inwerken op die delen van het lichaam. Warmte zorgt er ook voor dat de cellen sneller ontslakken en zich weer voeden met zuurstof en natuurlijke bouwstoffen.

Opwaartse druk is eenvoudig een kwestie van natuurkunde. Een lichaam weegt 90% minder als het zich in water bevindt. Doordat het soor­telijk gewicht minder wordt, wordt ook de druk op de wervelkolom, spieren, gewrichtsbanden en gewrichten aanzienlijk kleiner.

Hydromassage, het contact van bewegend water met de verschillende delen van het li­chaam is het laatste en belangrijkste onder­deel van deze therapie. Hydromassage heeft een weldadige werking op het hele lichaam. Speciaal gerichte waterstralen (jets) stimuleren en ontspannen bepaalde reflexpunten.

Hydrotherapie is meer dan een unieke manier om van stress en stressgerelateerde klachten af te komen, zoals hoge bloeddruk, hoofdpijn en chronische pijn. Het heeft een weldadige werking op het hele lichaam: skelet, zenuwen, spieren, bloedsomloop en spijsvertering.

Hydrotherapie is zeer effectief bij de bestrijding van gewrichtspijn, pees- en slijmbeurs­ontstekingen en ontstekingen door sportblessures en overmatige inspanning. De vochtige warmte is bijzonder goed voor mensen met ademhalingsproblemen, zoals benauwdheid, chronische bronchitis en astma. Een betere bloedsomloop door hydromassage is ook gunstig voor de spijsvertering; het lichaam raakt sneller zijn afvalproducten kwijt, terwijl weefselvocht efficiënt door het lichaam verspreid wordt, waardoor het immuunsysteem sterker wordt.

Hydrotherapie is geen kwestie van eventjes lekker ontspannen en zodra u de spa verlaat weer terug naar de stress van alledag; het is een ervaring die grote gevolgen zal hebben voor de kwaliteit van uw leven.